Legnépszerűbb
Hírek
2011-11-17 17:05:00

Újabb pályázat a Médiatanácsnál

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) médiatanácsa 20 millió forintos keretösszeggel pályázatot írt ki tévéfilm-forgatókönyvek írására és tévéfilmtervek fejlesztésére.

A  médiatanács által most kibocsátott új szemléletű pályázati felhívás figyelembe vette a filmszakmai konzultációkon felmerült javaslatot, miszerint a hazai filmipar örömmel venné, ha tévéfilmes forgatókönyvek és filmtervek magalkotását is támogatná a hatóság. A televíziós filmalkotások forgatókönyveire és filmterveire idén 20 milliós pályázati keretösszeg áll rendelkezésre.

A hatóság szerint a médiatanács fontos célja, hogy a tehetséges alkotókat az ötlettől a megvalósításig, a filmtervektől a gyártásig támogassa. Azt írják: a forgatókönyvek és filmtervek készítésének támogatásával a médiatanács biztos alapot kíván nyújtani a magyarországi közszolgálati televíziókban vetítendő, értékes televíziós filmalkotások megszületéséhez. Szerintük a mostani kiíráson nyertes forgatókönyvekből és filmtervekből magas színvonalú klasszikus televíziófilmek és filmsorozatok készülhetnek.

A gyártás támogatását szolgáló újabb pályázatokat a Médiatanács előreláthatólag a jövő év első negyedében hirdeti meg. A médiatanács megválasztotta a pályázatot elbíráló bizottság munkatársait. Az elnöki tisztet Medveczky Balázs tölti be. A televíziófilm-forgatókönyvek és -tervek fejlesztésével foglalkozó bizottság tagja továbbá Bereményi Géza, író, filmrendező és Szálinger Balázs, író, költő, fordító.

A pályázati kiírás további részleteiről péntektől a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási terület honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


Új hozzászóláshoz, kérem jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.