Legnépszerűbb
Hírek
2012-01-16 16:57:00

Támogatja a kritikusokat a Filmalap

Együttműködési megállapodást köt a Magyar Nemzeti Filmalap a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) filmkritikus szakosztályával és támogatja a magyar filmkritikusok díját.

Az idén 50. alkalommal adják át díjaikat a filmkritikusok, az elmúlt év filmes teljesítményeit értékelő ceremónia február 1-jén lesz. A Magyar Nemzeti Filmalap a támogatáson túl hosszú távon partnerként kíván részt venni a díjátadó hazai és nemzetközi ázsiójának emelésében - tájékoztatta a filmes szervezet hétfőn az MTI-t.

A közlemény kitér arra, hogy világszerte vitathatatlan a filmkritikusok szerepe a mozinézők tájékoztatásában, mozgósításában, ízlésük alakításában, az új tehetségek felfedezésében és népszerűsítésében, azaz a vetítőtermek széksorainak megtöltésében.

"Ezért a Filmalap rendkívül fontosnak tartja, hogy Európa nagy filmes nemzeteihez, a francia César-, a német Lola-, a spanyol Goya-, a lengyel Orly- vagy a brit BAFTA-díjhoz hasonlóan a magyar filmnek a jövőben is legyen egy nagyfokú szakmai presztízsnek örvendő ünnepélyes díjazása" - áll a dokumentumban.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


Új hozzászóláshoz, kérem jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.