Legnépszerűbb
Hírek
2011-12-01 16:30:00

Opera az Urániában

A Bartók Rádió Metropolitan-közvetítéseihez az idei évadban hét alkalommal nyitott stúdiót létesít az Uránia Nemzeti Filmszínházban, különleges élményt biztosítva a rádióhallgatóknak és a mozi HD-operaközvetítéseit néző közönségnek is.

A Bartók Rádió és az Uránia Nemzeti Filmszínház tavaly indult együttműködése keretében szombaton Händel Rodelinda, december 10-én Gounod Faust, január 21-én a Händel-, Rameau- és Vivaldi-művekből összeállított A varázssziget, február 11-én Wagner Az istenek alkonya, február 25-én Verdi Ernani, április 7-én Massenet Manon, április 14-én pedig Verdi Traviata című alkotását élvezhetik a New York-i Metropolitan Operából a hallgatók.

A hét alkalomra megnyíló ideiglenes stúdió a rádióhallgatóknak és a helyszínen tartózkodó mozilátogatóknak is interaktív élményt nyújt. A sorozat rádiós műsorvezetője, Bősze Ádám - mivel ilyen alkalmakkor látja is az operát - az élő adásban mesél a hallgatóknak a rendezésről, a színpadképről, a díszletekről, a kosztümökről és a színészi alakításokról.

Mint azt Bősze Ádám az MTI-nek elmondta, a Met szünetműsorát, az előadás szereplőivel készülő interjúkat is tolmácsolja mind a Bartók Rádió, mind az Uránia közönségének, és vendégeket is hív a mozi kávézójában felállított stúdióba.

A 2011-2012-es szezonban a Muzsikáló Reggel és Délután műsoraiban mindig háromszor két jegyet sorsolnak ki a következő HD-vetítésre, valamint műsorajánló spotjaikban felhívják a hallgatók figyelmét arra, mikor lesznek vetítéssel egybekötött Met-közvetítések - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kommunikációs Igazgatósága szerdán az MTI-vel.

A New York-i Metropolitan Opera előadásait évtizedek óta közvetíti a Magyar Rádió, a 2011-12-es évadban összesen 22 előadást hallhat a közönség.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


Új hozzászóláshoz, kérem jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.