Legnépszerűbb
Hírek
2011-12-05 17:30:00

NMHH: hatalmas az érdeklődés a televíziós pályázatok iránt

Csaknem 800 szinopszis érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának nem egész estés filmek gyártására kiírt pályázataira.

A médiatanács 2011 novemberében bocsátotta ki pályázatait a nem egész estés televíziós műfajok támogatására. A dokumentum-, ismeretterjesztő és animációs filmek alkotói összesen 340 millió forintos keretre pályázhatnak.

A dokumentumfilmekre 140 millió, az ismereterjesztő filmekre 110 millió forint, az animációs filmekre 90 millió áll rendelkezésre - tartalmazza a közlemény.
A tájékoztatás szerint a televíziós bemutatásra szánt alkotások támogatására kiírt pályázatokra majdnem 800 pályamunka érkezett be, összesen csaknem mintegy 6 milliárd forintos támogatási kérelemmel.

"Az új szemléletű pályázati felhívások figyelembe veszik a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos koncepcióját, a médiatanács filmszakmával folyatott konzultációi során született javaslatokat, valamint a több mint tizennégy éves pályáztatási gyakorlat tapasztalatait, így az alkotók a korábbiakhoz képest egyszerűbb, ésszerűbb és kiszámíthatóbb rendszer szerint pályázhatnak" - olvasható a közleményben.

A beérkezett munkák támogatásáról a médiatanács a filmszakma képviselőit felvonultató bírálóbizottságok javaslata alapján dönt majd.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


Új hozzászóláshoz, kérem jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.