Legnépszerűbb
Hírek
2012-01-12 16:15:00

Mégis lesz Filmszemle!

A Magyar Filmművészek Szövetsége február 2. és 5. között megrendezi a 43. Magyar Filmszemlét. A vetítések helyszíne az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Toldi mozi.

A protokollt nélkülöző, „fapados” rendezvény célja a sokszínű és élő magyar film bemutatása, amely a jelenlegi helyzetben a magyar filmkészítők áldozatkészségét, egyben a szakma iránti szeretetét bizonyítja.

Előzsűrizés, verseny nem lesz. Csak ősbemutatókra kerül sor, a korábban bemutatott filmek utánjátszására nincs lehetőségünk. A játékfilmek és dokumentumfilmek mellett tudományos-ismeretterjesztő, animációs és kisjátékfilmeket, kísérleti film produkciókat is megtekinthetnek az érdeklődők.

A rendezvény mindenfajta állami támogatás nélkül jön létre, szerény körülmények között, csupán néhány külföldi vendég részvételével.

A mozijegyek egységesen 600 forintba kerülnek.

A filmszemle teljes programját a jövő hét elején hozzák nyilvánosságra.

A tervezett játékfilmek listája:
- Deák Krisztina: Aglaja
- Fancsikai Péter: jp.co.de
- Fliegauf Benedek: Csak a szél
- Jeles András, Kocsis Ágnes, Török Ferenc, Szabó Simon, Mészáros Márta, Forgács Péter, Siroki László, Pálfi György, Fliegauf Benedek, Salamon András, Jancsó Miklós: Magyarország 2011
- Pálfi György: Final cut - Hölgyeim és uraim
- Szabó István: Az ajtó
- Török Ferenc: Isztambul

- Cserhalmi Sára: Drága besúgott barátaim (befejezés alatt)
- Vidnyánszky Attila: Szarvassá változott fiú (befejezés alatt)

(Cserhalmi Sára: Drága besúgott barátaim és Vidnyánszky Attila: Szarvassá változott fiú című filmjének munkálatai még zajlanak. A szervezők remélik, hogy ezek az alkotások is szerepelhetnek majd a programban.)

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


Új hozzászóláshoz, kérem jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.