Legnépszerűbb
Hírek
2011-11-24 16:14:00

Médiakonferencia Balatonalmádiban

A médiatörvény hatásairól, a közszolgálati média átalakulásáról és szerepéről, valamint a filmfinanszírozásról és az internet jövőjéről is szó lesz a második alkalommal megrendezendő Korrektúra konferencián.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, az MTI és az Magyar Rádió (MR) által támogatott rendezvényt november 29-én és 30-án rendezik Balatonalmádiban. A konferencia nyitó előadását Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke tartja.

A kétnapos konferencia első napján Elveszett nemzedék? címmel beszélget a fiatalok érdeklődéséről, médiahasználatáról és arról, hogyan szólathatja meg az ifjúságot a közszolgálat Lentulai Krisztián, a Lánchíd Rádió zenei szerkesztője, Görög Athéna, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap gyermek és ifjúsági műsorainak főszerkesztője, valamint Csiszár Jenő, a ClassFm és Horváth Gergely, az MR2 műsorvezetője.

A médiatörvény gyakorlatáról Koltay András, a médiatanács tagja, valamint Kaszó Klára, az RTL Klub, Kovács Tibor, a Magyar Lapkiadók Egyesülete, valamint Péntek Zoltán, a TV2, és Nádori Péter, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének képviseletében fog beszélni.
Egy panelbeszélgetésben szólalnak meg a közmédiumok vezetői: Belénessy Csaba (MTI), Dobos Menyhért (Duna TV), Jónás István (MR), Medveczky Balázs (MTV) és Balogh László (Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriuma), akik arról beszélgetnek: akartak-e, tudtak-e alkalmazkodni az új szabályozáshoz a médiaszolgáltatók, s mi érzékelhető a változásokból a sorok között, a képernyőn és a hangszórók előtt.

"Híradó és hadova. Érzékelhető-e a valóság?" címmel beszélget a hírműsorok feladatairól Élő Gábor (MTI Hírcentrum), Szikszai Péter (Hír TV), György Bence (TV2), Gajdics Ottó (Lánchíd Rádió), valamint Bodonovich Jenő média- és hírközlési biztos.
Az átalakuló magyar filmfinanszírozási rendszerről Andrew G. Vajna kormánybiztos, Fodor Gergely, az NMHH munkatársa, valamint L. Simon László, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke vitázik, míg a közszolgálat szerepéről, "kultúrharcáról" Rákay Philip (MVT), Róbert Ákos (RTL Klub), Auer János (Médiatanács) és Bánki Ilona (MTV) beszélget.

Az internet szerepét Dévényi István, a hirado.hu, Gazda Albert, az Origo, Mészáros Zsófia, az Index és Mátrai Gábor, az NMHH alelnöke vitatja meg, míg a valóságshow-król Kolosi Péter (RTL Klub), Kiss Péter (TV2), Zsolt Péter (Méltányosság Politikaelemző Központ), valamint Kövecses Ágnes (NMHH) beszélget.

Szerdán az újságírás médiatörvény általi érintettségét vitatja meg Szerető Szabolcs (Magyar Nemzet), Tóth Levente (Népszabadság), Illisz László (Figyelő) és Ablonczy Bálint (Heti Válasz). Ezt követően a sportműsorok közvetítési jogáról beszélget Borbély Zoltán (MLSZ), Gyulay Zsolt (Forma 1), Mocsai Lajos (MKB Veszprém) és Riskó Géza (Duna Tv).

"Épül az MTVA. Alap vagy felépítmény" címmel mutatja be az átalakuló közmédiát Böröcz István vezérigazgató, valamint Szabó László Zsolt és Gazsó L. Ferenc, az MTVA két vezérigazgató-helyettese. Az idei tíz Junior Príma díjazott újságíró közül öten a közszolgálati intézmények munkatársai. Ők öten - Kollányi Péter, Helmeczi Zoltán, Pietsch Judit, Sipos Szilvia és Galán Angéla - szintén bemutatkoznak a konferencián.

A filmfinanszírozásról Kálomista Gábor, Vitézy László, Bokor Attila és Nagy Endre számol be, míg az online rádiózás lehetőségeiről Szilágyi Árpád (MR), Módos Márton (InfoRádió), Radetzky András (HEROE) és Tiszttartó Titusz (ClassFm). A nők képernyős szerepléséről Kapócs Zsóka (Duna TV), D. Tóth Krisztina (MTV) és Demcsák Zsuzsa (TV2) beszélget.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


Új hozzászóláshoz, kérem jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.