Legnépszerűbb
Hírek
2011-11-06 21:00:00

Faludi Filmszemle az Urániában - Remény

A Faludi Ferenc Akadémia 15. alkalommal rendezi nemzetközi tematikus filmszemléjét, és 3. alkalommal hirdetett fotópályázatot.

Az Uránia november 10-12-ig, a Faludi Filmszemle hétvégéjén nyitva áll az amatőr-filmkészítők és a filmszerető közönség előtt: a moziba látogatók a XV. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemlére nevezett alkotásokat tekinthetik meg.

A „remény” témájában meghirdetett szemle három napja alatt több mint százharminc rövidfilmet vetít az Uránia, határainkon innenről és túlról, ugyanis számos nevezés érkezett külföldről: Norvégiából, Törökországból vagy az Egyesült Államokból. A pályamunkák egynegyede pedig hazai vagy külföldi filmművészeti egyetem hallgatóinak alkotása. A zsűri tagjai a helyszínen, a közönség soraiban nézik meg a filmeket, majd a vetítéseket követően reagálnak is látottakra. A zsűri tagjai: Buglya Sándor, Gelencsér Gábor, Győri Márk és Lázár Kovács Ákos.

Az idei szemle zsűrielnöki tisztét Bereményi Géza rendező vállalta el. A filmszemle kísérőprogramjaként Bereményi Géza filmjeiből mutat be válogatást az Akadémia. Akiket pedig nem a mozgókép, hanem kifejezetten a fotók világa vonz, a remény legszebb pillanatait tekinthetik meg a szemle témájában meghirdetett fotópályázat alkotásaiból rendezett kiállításon november 10-től 30-ig ugyancsak az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A fotópályázat zsűrijébe is a szakma elismert képviselőit hívta az Akadémia: Haris Lászlóval, Móser Zoltánnal, Stalter Györggyel, valamint Vékás Magdolnával találkozhatnak a szemlére látogatók. A filmszemle és a fotópályázat ünnepélyes díjátadójára november 12-én 19 órától kerül sor.

A fesztivál programjai – a Bereményi-mozik kivételével – ingyenesen látogathatók.

mi

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


Új hozzászóláshoz, kérem jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.